Civil sugárút

Idén lesz 175 éves a 48-as forradalom és szabadságharc, így 48 órás ünneplésére, emlékezésre, demonstrációra, civil együttlétre hívunk mindenkit, 2023. március 14–15-én. Ez a két nap a szolidaritásról, a polgári büszkeségről, a méltóságról és az együttműködésről szól.

 

Helyszínek: Hősök tere és az Andrássy út. A záró program 15-én, 15 órakor kezdődik a Hősök terén, a Szabadságmenet innen indul az Andrássy út elejére.

 

A kétnapos Civil Sugárút egyik célja, hogy a civil szervezetek – amelyek oly sokat tettek ezért az országért, az elmúlt három évtizedben – szabadon bemutassák szakmai értékeiket, tevékenységeiket. A közös emlékezés, ünneplés, bemutatkozás, ismerkedés, a legkülönbözőbb gyerek- és felnőtt programok mellett kiemelt célunk a civil együttműködés erősítése.

 

A programok között mindkét napon lesznek – időjárástól függően – beszélgetések emberjogi, oktatási, szociális, kulturális, egészségügyi, gazdasági és ökológiai problémákról. Lesz a sporttól a slam poetryig, a piactól a kézműves foglalkozásig és a gyermeksarokig sok minden más is. Az egész eseménysorozatot akadálymentesnek tervezzük, hogy azok is velünk lehessenek, akik oly nehezen mozdulnak ki otthonukból, intézményeikből.

 

Legyen ez a két nap valóban közös ünnepünk! Mert egy Magyarország van, mely közös hazánk, köztársaság, ahol mindenkit egyenlő jogok és kötelességek illetnek.

 

Március 14-én és 15-én a Szociális Szakmai Szövetség tagszervezetei, köztük az SzMME is várja egy kis közös beszélgetésre az érdeklődőket a Civil sugárút B3 sátrában. A rendezvényen csaknem száz civil szervezet képviselteti magát, számos érdekes és informatív programokkal várják az érdeklődőket!

 

program2b

 

Március 15-én az Eötvös utca 10. szám alatt (1. emeleti terem) a szociálpolitika és a szociális kérdések változásairól, az állam szerepvállalásáról, új megközelítésekről és cselekvésekről, mindezek várható hatásairól beszélgetünk. A pódiumbeszélgetés résztvevői: Bányai Emőke (Iskolaszövetség), Meleg Sándor (SZMME), Szoboszlai Katalin (3Sz), Tausz Katalin (ELTE), Uray Gergely (budapesti gyermekjóléti központ). A pódiumbeszélgetést Muhari Judit újságíró vezeti.

program1b

Várunk mindenkit a programokra!

A rendezvények, események tájékoztató elektronikus felületei: