Civil sugárút – beszámoló

2023. március 14-15-én került megrendezésre a Civil Bázis vezetésével, számos társuló civil szervezet együttműködésével a Civil sugárút. A kétnapos program egyik célja az volt , hogy a civil szervezetek – amelyek oly sokat tettek ezért az országért, az elmúlt három évtizedben – szabadon bemutassák szakmai értékeiket, tevékenységeiket. A közös emlékezés, ünneplés, bemutatkozás, ismerkedés, a legkülönbözőbb gyerek- és felnőtt programok mellett kiemelt célunk a civil együttműködés erősítése.

 

A rendezvényen a Szociális Szakmai Szövetség tagszervezetei közös sátorban várták az érdeklődőket. Az időjárás a nemzeti ünnephez méltón szeszélyes volt, de szerda délután a Hősök terén már jelentős tömeg mozgolódott.

 

hosoktere

 

Március 15-én 11 órától egy pódiumbeszélgetésben a szociális terület szervezetei és szakemberei beszélgettek "Mi lesz, ha nem lesz?" címmel a szociálpolitika és a szociális kérdések változásairól, az állam szerepvállalásáról, új megközelítésekről és cselekvésekről, mindezek várható hatásairól. A pódiumbeszélgetés résztvevői voltak Bányai Emőke (Iskolaszövetség), Meleg Sándor (SZMME), Szoboszlai Katalin (3Sz), Tausz Katalin (ELTE), Uray Gergely (budapesti gyermekjóléti központ). A pódiumbeszélgetést Muhari Judit újságíró vezette.

 

podium

 

A kérdésekkel együtt közel 2 órás beszélgetést rögzítettük, megtekinthető a YouTube felületén.

 

.

szmme_hosok