Emlékezés egy inárcsi szociális munkásra

Kedves Barátaink, Kollégáink!

 

Öt évvel ezelőtt, 2018. július 11-én tragédia érte közösségünket, amikor egy munkáját végző szociális munkást egy ügyfele megölt. A szociális munka nem csupán egy foglalkozás, hanem egy hivatás, amelyben emberek nap mint nap a legsebezhetőbbek megsegítésére törekednek, s olykor maguk is sebezhetővé és áldozatokká válnak.

 

Ennek a tragikus eseménynek az évfordulóján  szeretnénk felhívni minden szociális területen dolgozó szakember figyelmét, hogy közösen emlékezzünk meg a tragikus eseményről és elhunyt kollégánkról! Szeretnénk, ha július 11-én, az ország minden részén, ahol szociális munkások dolgoznak, megemlékeznénk a szociális munkások áldozatvállalásáról, az emberi élet tiszteletéről. Ez a nap lehetőséget adhat mindannyiunknak, hogy elgondolkodjunk a társadalomért végzett szociális munka értékéről és fontosságáról.

 

Ezért hívunk fel mindenkit, hogy 2023. július 11-én, kedden

  • tűzze ki és viselje a kék-zöld szalagot, mely az 5 évvel ezelőtti események óta a szociális szakma jelképévé vált;
  • amennyiben az intézmény vezetősége engedélyezi, aznap fekete zászló kihelyezésével is mutassuk ki a kegyeletünket;
  • a nap folyamán, 12 órakor 1 perc csenddel emlékezzünk meg munkatársunkról.
kék_zöld kitűző másolat

Ezen a napon a kezdeményező és szervező szakmai érdekvédelmi szervezetek Inárcson személyesen is megemlékeznek, 12 órakor a szervezetek képviselői az országos megemlékezéshez csatlakoznak.

 

Megemlékezésünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet a szociális munka kihívásaira, és arra, hogy minden szociális munkás számára biztosítani kell a szükséges támogatást - fizikai, szellemi és anyagi értelemben egyaránt. Szeretnénk megerősíteni azt az üzenetet, hogy a szociális munkások életét és munkáját tiszteljük, és hogy minden erőfeszítést meg kell tennünk annak érdekében, hogy biztonságban végezhessék nélkülözhetetlen szolgálatukat.

 

Kezdeményező és támogató szervezetek:

Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete (SzMME)
Szociális Szakmai Szövetség
(3Sz)
Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete
(MACSGYOE)
Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete
(SZÁD)
Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete
(SZTDSZ)
Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete
(SzMDSz)
Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
(BDDSZ)
Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete
 
(MKKSZ)

--- --- ---

Az eseménnyel kapcsolatban egy Facebook esemény oldalt is létrehoztunk, a virtuális megemlékezéshez ezen a felületen lehet csatlakozni.