SzMME évforduló

Vannak nagy dolgok, melyeknek születése kevésbé köthető egy-egy konkrét pillanathoz, sok-sok apró lépésből felépülő folyamat. A Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének létrejötte is pont ilyen jelenség. A régi iratok között tallózva észleltük, hogy idén jelentős évfordulót ünnepelhetünk, idén 35 éves az SzMME. Az alapítás 1988. június 4-én történt, még abban az évben október 22-én fogadták el az első alapszabályt, december 16-án pedig nyilvántartásba is vették a szervezetet. A bírósági bejegyzés viszont 1989. november 23-i keltezéssel született – hogy milyen régi is az egyesület, azt mutatja, hogy az 579-es nyilvántartási számot kapta.

 

Az évfordulóhoz kapcsolódóan több ötletünk is támadt, miként lehetne méltó módon ünnepelni és napjaink szociális munkásainak érdekessé tenni. Végül abban maradtunk, hogy maga az Egyesület születése is egy folyamat volt, így az ünnepi megemlékezést sem egyetlen alkalommal tartjuk meg, hanem egy hosszabb időszakot szentelünk a régi idők tanulságainak felderítésére és feldolgozására.

 

Igyekszünk majd az évforduló(k)hoz méltóan megemlékezni a régi dolgokról és megalapozni az SzMME következő 35 évét... (a többit majd utána meglátjuk).